Cykeltræning

Træningsopstart – 2. del Træn regelmæssigt

Regelmæssighed er nøglen til udvikling

…Fortsættelse fra 1. del https://optimumcoaching.dk/traeningsstart-hvordan-kommer-man-i-gang-og-holder-sig-igang/

Godt, målet at sat. Sågar et SMART (Specifikt, Målbart, Attraktivt, Realistisk og Tidsbestemt) mål. Procesmålene er tegnet op. Det er tydeligt at der skal ligges kræfter i. Hvad så nu? Op på rammen og afsted. Det er nu processen starter. Det er nu der skal bogføres kilometer, som man siger. 

Til at starte med er den altoverskyggende forudsætning for en god fremdrift i træningen, regelmæssig sadeltid. Du skal afsted, ofte. Det er ikke nok med en fire timers cafétur om lørdagen med motionsklubben. Der skal logges ture, tre-fire gang om ugen. Det handler såvel om at øge konditionen og fortroligheden med cyklen, som det handler om at skabe nye rutiner, vaner. I starten er turene ikke mere end en times varighed, men de falder hver anden eller tredje dag. Hertil kan der køres en cafétur med gutterne og gutinderne i weekenden. 

Det væsentlige i dette punkt er at træningstiden skemasættes. Der skal ikke trænes når der er tid til det. Træningen prioriteres. Der sættes med andre ord tid af til træning. Et sådan forehavende kræver selvfølgelig jonglering med familien, derfor er det kun fair at nogle faste træningstider aftales. Nu da træningen så står i kalenderen er der endnu mindre lejlighed og grund til at undgå den.

En træningsuge kan eksempelvis se således ud:

Mandag – om muligt 45 minutter restitutionstur

Tirsdag – hviledag

Onsdag – 1,5 time landevejscykling

Torsdag – hviledag

Fredag – 1 time landevejscykling

Lørdag – hviledag

Søndag – Cafétur landevejscykling

 

Fortsættes…

 

God træning.

/Kasper

prioriter træningen, regelmæssighed

Optimum er den komplette sparringspartner for atleter og motionister. For begyndere og eliteudøvere. Vi kan tilbyde specialiseret personlig træner, præstationscoach og ernæringsvejleder i én samlet pakke.

Sociale Media

  • Vi opdaterer løbende på de sociale medier

Designet af Plico A/S. All rights Reserved.