Vores historie

Optimum blev etableret i 2019, med en ambition om at skabe en one-stop-shop, for cykelryttere og løbere på alle niveauer. Filosofien var fra start at samle kærnedomænerne i præstationsoptimering: træning, ernæring og præstationscoaching i én samlet løsning, med den enkeltes udgangspunkt og mål for øje. 

Med et kvalitativt højt niveau, baseret på specificeret erfaring og understøttet af videnskabelig indsigt, stod det tidligt klart at den holistiske model tilbød en bred palet af justeringer i løbet af et træningsforløb. Ofte var det små ændringer i det ene domæne der fordrede store udsving i et andet. På tværs af kundesegmenter oplevede cykelryttere, løbere og adventure racers på alle niveauer, store fordele ved den holistiske måde at tænke præstationsoptimering på.

Efter et par år, hvor Optimums præstationsfilosofi blev udbredt, såvel i Danmark som internationalt, begyndte arbejdet med at videreudvikle konceptet. Målet var at gøre vores forløb anvendelige på tværs af sportsgrene, således også atleter der ikke udelukkende dyrker cykling eller løb kunne opnå samme specificerede fordele. Samtidig blev vores forretningsgange udvidet til at imødekomme den stigende efterspørgsel. I efteråret 2021 blev et nyt og bredere katalog præsenteret. 

I dag er Optimum en af skandinaviens førende udbydere af specialiseret træningsvejledning, præstationscoaching og ernæringsvejledning for sportsudøvere på alle niveauer, fra begynder til elite.

Vores forløb er specificerede i forhold til de enkelte mål og bygger altid på fundamentet: faglig ekspertise, videnskabelig indsigt og individuel tilpasning. Med integrerede digitale løsninger nyder vores kunder fuld fleksibilitet og rettidig kommunikation, hvor end de måtte befinde sig. 

Vores trænere er certificerede indenfor deres respektive ekspertiseområder og gennemgår løbende opkvalificering af kompetencer, samt udvikling af nye teknikker, tilgange og systemer. Med faglig ekspertise, videnskabelig indsigt og årtiers erfaring, tegner vi forløb for kvalitetsbevidste kunder, fra lokale motionister til verdenselite.

Optimum skaber kvalitet via indsigt

  • Faglige kompetencer og specificerede erfaringer
  • Videnskabelig indsigt, gennemtestede teknikker og nyeste læring
  • Individuelt tilpasset, personlig kontakt og løbende opfølgning
Services
Talentudvikling

Optimum Talent

Optimum Talent er et program for udvalgte talenter som vi har valgt at støtte med langvarige forløb med træningsvejledning, præstationscoaching og ernæringsvejledning. Målet er at hjælpe atletener med deres udvikling fra ungdom til national/internationalt eliteniveau. Det vi vægter højest når vi skal optage et talent i programmet er at kandidatens sportslige og personlige profil stemmer overens med Optimums kerneværdier:

Respektfuld - Ansvarlig - Disciplineret - Uselvisk

For tiden har vi følgende atleter i vores Talentprogram:

Marco Quaranta - Hobro Cykleklub

Boas Lysgaard - BHS PL Beton-Bornholm

Magnus Øglend - Randers Cykleklub

Head Coach

Skærmbillede 2022-05-17 kl. 12.37.19

Jeg hedder Kasper Hartl Hansen. Jeg er grundlægger og Head Coach ved Optimum Performance Coaching. Jeg er certificeret personlig træner med speciale i udholdenhedssport, præstationscoach samt ernæringsvejleder med speciale i sportsernæring. Foruden mit daglige arbejde som træner og coach er jeg ansvarlig for driften af Optimum. 


Jeg har en baggrund som befalingsmand og veteran fra forsvaret, som har beriget mig med mange års arbejde i fjendtlige og fjerne egne, hvor jeg har været ansvarlig for soldaters præstation under de mest stressende forhold. De erfaringer jeg har taget med herfra har givet mig en uvurderlig indsigt i de principper der skal balanceres når vi som mennesker skal præstere, både til vores top niveau, men også i det daglige. Som træner trækker jeg på mine erfaringer fra årtier med målrettet træning både som udholdenhedsatlet, med landevejscykling og maratonløb, styrketræning samt som kampbokser. Ved at kombinere min militære baggrund med min interesse for sport og coaching har jeg formuleret min tilgang til præstationsoptimering som er en balancering af træning, mental trivsel, ernæring og restitution - tilpasset den enkeltes situation, mål og behov.